Lifestyle

Vinkkejä koronan ajalle – lue, urheile ja opiskele maksutta

Nappaa tästä vikkejä ja linkkejä joiden avulla saat sisältöä näihin #stayhome -päiviin! Vaikka meillä on Suomessa asiat vielä ainakin tällä hetkellä niin mukavasti, että saamme kotoamme poistua lenkkeilemään, käymään kaupassa ja oleskelemaan ulkosalla, ei tätä ulkoiluakaan aamusta iltaan yleensä jaksa, varsinkin kun se on tällä hetkellä olosuhteiden määrittämänä hyvin yksinäistä puuhaa. Kotona oloon kaipaisi kenties jo muutakin tekemistä kuin Netflixin, kaapit on tullut järjestettyä useaan kertaan, pakkanen on täynnä leipomuksia eikä kodin lattialistatkaan koskaan ole olleet yhtä pölyttömät. Mitäs sitten tekisi?

Usean palvelun saa aina lähtökohtaisesti ihan ilmaiseen kokeiluun joksikin aikaa mutta esimerkiksi avoimen yliopiston kurssit ovat aiemmin olleet aina maksullisia. Meidän iloksemme moni instituutti ja yritys on kantanut kortensa kekoon ja tarjoaa maksutonta tekemistä, nämä vinkit kannattaa nyt hyödyntää!

VINKKEJÄ HENKISEEN HYVINVOINTIIN

MEDITOINTI JA RAUHOITTUMINEN

Oletko kiinnostunut meditaatiosta, mielen rauhoittamisesta, oman itsen rauhoittamisesta? Nyt jos koskaan on hyvä aika ottaa päivittäin hieman aikaa hengähtää, unohtaa koko korona ja kuulostella omaa oloa. Sami Minkkinen tarjoaa nyt kaikille maksutta 14 päivän meditaatiohaasteen, joka sopii niin aivan aloittelijalle kuin aiemmin meditoineillekin.

Haluaisitko kenties vielä suuremman määrän meditaatioharjoitteita käyttöösi? Headspace on hyvä ja todella laaja puhelinsovellus, josta löytyy harjoituksia aivan joka hetkeen ja fiilikseen. Pääset kokeilemaan Headspacea veloituksetta kahden viikon ajan esimerkiksi tästä linkistä!

LUKEMINEN JA ÄÄNIKIRJAT

Pidätkö lukemisesta ja äänikirjoista? Tai oletko ehkä miettinyt äänikirjoja ja todennut ne turhiksi? Anna uusi mahdollisuus! En tykännyt itse aluksi lainkaan edes ajatuksen tasolla äänikirjoista: haluan tuntea paperin, haluan edetä omaan tahtiin, haluan kuulla pääni sisällä oman ääneni kirjaa lukiessani, en mitään kertojaa. Mutta hyvin pian jouduin pyörtämään mielipiteeni ja nyt olen ollut äänikirjojen ystävä jo parin vuoden ajan. Ja mikä parasta, useimmat kirjat ovat sekä ääni- että e-kirjoina joten voin tilanteen mukaan valita itselleni sopivimman vaihtoehdon. Leipoessa ja ruokaa laittaessa äänikirja on vallan mainio ajanviete, ja kun laittaa kuulokkeet korviin sujuu imurointikin aivan eri tahtiin kirjaa kuunnellessa. Olen tykännyt käyttää Storytel-sovellusta, mutta BookBeat ja Nextory ovat jotakuinkin samanlaisia palveluita. Storytelissä on muuten aivan mainio luku/kuunteluhaaste meneillään, jos kokee ongelmaksi keksiä aina itselleen uutta luettavaa.

INSPIRAATIO

Ehkä mahtavin sivusto koko interwebin historiassa on TED: Ideas worth spreading. Tuolta löydät pidempiä ja lyhyempiä innostavia puheenvuoroja lähes asiasta kuin asiasta. Käy kuuntelemassa esimerkiksi tähän hetkeen sopiva It’s OK to feel overwhelmed jossa Eat, Pray, Love -kirjailija Elizabeth Gilbert valaa ymmärrystä ja toivoa tähän hetkeen.

VINKIT OPISKELUUN

Useat ammattikorkeakoulut ja yliopistot tarjoavat nyt ilmaiseksi avoimen puolen opintoja joko kaikille tai sitten lomautetuille ja työttömille. Itse olen ilmoittautunut jo kahdelle 5 ov:n kurssille! Ainakin näiden oppilaitosten tarjonta kannattaa tsekata.

XAMK

SAMK

Laurea

Helsingin avoin yliopisto

Turun avoin yliopisto

VINKKEJÄ FYYSISEEN HYVINVOINTIIN

Tämä aika jos mikä saa meidät niin kovin helposti jämähtämään sinne sohvan perukoille. Ja vaikka käyttäisimmekin siellä aikaamme rakentavasti opiskellen tai meditoiden, on tärkeää myös antaa kropalle tekemistä. Monelle riittävää puuhaa on ihan vain ulkona kävely tai juoksu tai vaikkapa metsässä samoilu, mutta mikäli enemmän ohjattu toiminta on mieleesi tarkista esimerkiksi nämä!

FRESSI TV tarjoaa netissä veloituksetta useita ohjattuja tunteja päivittäin. On joogaa, pilatesta, zumbaa, peppua ja ties mitä. Eilen osallistuin zumba-tunnille ja kyllä syke nousi kun olohuone muuttui 45 minuutin ajaksi tanssisaliksi!

YOGAIA taas tuo monipuoliset jooga- ja rentoutusharjoitukset kotiisi. Voit aloittaa kahden viikon ilmaisjaksolla ja katsoa, onko tämä sun juttu vai ei.

ELIXIA antaa mahdollisuuden kokeilla digijäsenyyttä 7 päivän ajan kun rekisteröidyt digijäseneksi linkin kautta.

LESS MILLS ON DEMAND tarjoaa myös kahden viikon ilmaisen kokeilujakson. Les Mills on varmasti jotakuinkin kaikille tuttu, mikäli olet koskaan ryhmäliikuntaan osallistunut. Omia suosikkejani ovat aina olleet BodyPump ja BodyBalance!

STEPUP ONLINE Marco Bjurströmin StepUp tarjoaa onlinetunteja veloituksetta. Sivuilta löytyy niin broadway jazz, show, floor barre kuin lasten ja nuortenkin tunnit.

Onko sulla vielä jotain muita hyviä linkkejä ja vinkkejä? Laita tulemaan niin lisätään listaan!

%d bloggaajaa tykkää tästä: