Matkailu,  Muu maailma

Pariisin paras kattoterassi – ainakin yksi niistä

Vierailujani Pariisiin on teemoittanut yksi yhdistävä kysymys ja etsintä: mistä mahtaa löytyä Pariisin paras kattoterassi? Onko nimittäin parempaa tapaa ottaa kaupunki ja sen kokonaiskuva haltuun, kuin ihailla sitä korkeuksista, mielellään tietysti shampanjaa siemaillen. Pariisi on onnekseni kattoterassien suhteen melkoisen monipuolinen kaupunki – kyllä, kaupungit voi arvottaa myös niiden kattoterassi-indexillä 😉 Kuten mainitsin, rakastan katsella kaupunkeja ylhäältä, sieltä saa hahmotettua paremmin kokonaiskuvan ja tällainen suuntavaistorajoitteinen saa helpommin kaupungin suunnat ja mittasuhteen haltuunsa. Monen pariisilaisen tavaratalon katolta jonkinmoinen terassi onnekseni löytyy ja näille kaikille on yhteistä se, että sieltä oikeastaan poikkeuksetta on mahtavat näköalat yli kaupungin, ja upea näkymä myöskin Eiffel-torniin ja muihin kaupungin maamerkkeihin, hyviä paikkoja siis myös valokuvaamiseen. Mutta mikäli kehno sää yllättää kaupungissa ollessasi,  on yksi näistä terasseista ehdottomasti yli muiden.

Ja mikä tästä kyseisestä terassista sitten tekee niin ylivertaisen? No se, että yleensä terassiolosuhteet vaativat miellyttävän sään, jotta olostaan voisi nauttia. Tiedättehän, mukava auringonpaiste, kenties leppoisa tuulenvire hiuksia leyhyttämässä. Tähän yhtälöön eivät todellakaan kuulu tihkusade, rankkasade, räntä tai viiltävän kylmä viima. Paitsi täällä. Täällä siitä ei itse asiassa ole lainkaan haittaa. Le Cube Bar Galeries Lafayette on nimittäin terassi, jossa huonolta ilmalta voi suojautua läpinäkyvien iglujen sisään. Kyllä, iglujen. Tavaratalo (sana kuulostaa jotenkin halvalta tässä yhteydessä, paikka kun on kaikkea muuta kuin sotkuinen tavaratalo) Galeries Lafayetten kattoterassi on ehdottomasti vierailun arvoinen. Tämä helmi meinasi jäädä meiltä löytämättä, olimme jo suunnistamassa tutulle Le Printempsin terassille, mutta sepä olikin remontin vuoksi suljettu. Niinpä käänsimme askeleemme tänne, ja ei olisi parempi valinta voinut olla tähän sateiseen päivään!

Pariisin paras kattoterassi

Paitsi suojan sateelta ja tuiskulta, iglut tarjoavat myös mahdollisuuden napostella jotain ihania pieniä herkkuja – vaikkapa kuohuvan kera. Mitä ihanin tapa siis viettää pariisilainen iltapäivä. Niin ihana itse asiassa, että sitä mieluusti kääntää katseensa pois siitä jonosta, jossa ihmiset odottavat vuoroaan päästä igluun, ja katselee vain yli kaupungin kattojen…

Niin, tällä hetkellä tämä on ehdottomasti mielestäni Pariisin paras kattoterassi – ainakin kunnes seuraavalla reissulla pääsen tutkimaan uusia vaihtoehtoja ja löytämään kenties sen uuden lempparini. Olisiko sulla kenties ehdottaa tähän omaa suosikkiasi?

%d bloggaajaa tykkää tästä: