
Lempeä maustekakku mummin ohjeen mukaisesti
Mua niin harmittaa, että moni mummilta tai äidiltä tai tädiltä saatu käsinkirjoitettu resepti on joutunut ajan myötä hukkaan. Muutoissa on tullut luovuttua keittokirjoista, reseptit kun ovat niin helposti löydettävissä netistä. Mutta moni ei ole ollenkaan sama kuin se minkä itse muistat, maku ei täsmää niiden omien makumuistojen kanssa. Yhden mummilta saamani ohjeen onneksi muistan itse ulkoa, sitä kun aikoinaan tuli tehtyä niin usein. Tai muistan mitä siihen tulee, ja yleensä paistan 180 asteessa joten tarkempaa ohjeistusta ei tähänkään valitettavasti ole. Mutta kuitenkin tämän haluan nyt jakaa, mikäli ihanan lempeä ja pehmeä maustekakku sinullekin maistuisi!
Lempeä maustekakku
Vaahdota:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
Sekoita keskenään ja lisää:
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl hienonnettua kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl vehnäjauhoja
Sekoita joukkoon:
1/2 dl voita sulatettuna
3 dl maitoa
Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 180 asteessa kunnes kypsä, nauti hyvien muistojen ja kahvin kera!

