Lifestyle

Instagram-kuvien muokkaus ilmaisilla sovelluksilla

Instagram-kuvien muokkaus nähdään vielä nykyäänkin jotenkin pahana, vaikka jokainen kuitenkin mieluummin yleensä katsoo kuvia, joissa on edes valoisuus ja värit kohdallaan. Tässä muutamia sovelluksia, joilla saat helposti muokattua kuviasi, ja muutama, jotka auttavat sen itseä miellyttävän IG-feedin tai Storyjen suunnittelussa.

Instagram on monelle yhä tärkeämpi kanava. Valokuvaajat, markkinoijat, bloggaajat ja yritykset käyttävät sitä niin kaupallisiin tarkoituksiin kuin vaikkapa myös portfolionaan, ja tämä tuo mukanaan vaatimuksia esimerkiksi sisällön laatuun ja julkaisuiden ajankohtaan. Siinä missä sinne toki halutessaan voi ladata juuri sellaisia kuvia joita itse haluaa, on valitettava tosiasia, että bisnesmielessä on nykyään pakko panostaa sisältöön ja laatuun enemmän, myös Instagramissa.

Millä sitten saa helpotettua vähän työkuormaa, etsittyä häshtägejä, parannettua niitä kuvia ja suunniteltua tulevia postauksia? Itselläni käytössä muutama sovellus, lisäksi esittelen tässä muutaman sellaisen, johon olen törmännyt mutta joita en itse säännöllisesti ole vielä käyttänyt.

Sovellusten perusversiot ovat yleensä ilmaisia, tai ainakin niitä voi kokeilla ilmaiseksi muutaman päivän ja päättää sen jälkeen, onko sovellus hintansa väärti. Tai joissain sovelluksissa ilmaisena voit käyttää rajattua määrää sisällöstä. Suosittelen etsimään ja kokeilemaan, ja valikoimaan sen itselle parhaan. Turha sekoittaa liikaa omaa päätä usealla sovelluksella, kun yhdellä tai kahdellakin pärjää jo mainiosti.

Lightroom

Instagram-kuvien muokkaus – ja muidenkin tottakai, tapahtuu itselläni oikeastaan poikkeuksetta Lightoomilla. Meillä on tästä Adoben Creative Cloud käytössä, sen voi jakaa kahdelle koneelle ja lisäksi sitten ladata puhelinsovelluksena. Mikäli olen kuvat ottanut järkkärillä, siirrän ne sieltä yleensä suoraan koneelle ja käsittelen Lightroom Classicissa, tällöin tallennetut versiot ovat sitten valmiita käytettäväksi missä vain, vaikka siellä Instassa. Puhelimella puolestaan kuvien editointi on tällä sovelluksella äärettömän helppoa, valotuksen, terävyyden ja valkotasapainon saa kohdilleen parilla napautuksella. Iso suositus siis minulta Lightroomille.

Halutessaan Lightroomiin voi myös ladata muiden tekemiä presettejä eli valmiita muokkausasetuksia. Sellaisen voi myös helposti tehdä ja tallentaa itse, oman tyylinsä mukaiseksi. Harvoin tällaiset presetit toimivat kaikkiin kuviin, vaan aina on kuvakohtaisesti niitä sitten muokattava.

VSCO

VSCO on sitten se helppo ja tosi käyttäjäystävällinen presettisovellus Instagram-kuvien muokkaamiseen. Siellä on läjäpäin valmiita asetuksia, joten tällä sovelluksella on aloittelijankin helppo tehdä esimerkiksi harmoninen, tietyn sävymaailman feedi. Toki VSCO on myös muokkaussovellus, eli sieltä löytää aivan kaikki perusmuokkaukseen tarvittavat työkalut rajauksesta kuvan ominaisuuksien säätelyyn.

A Color Story

Jälleen sovellus, jolla voi lätkiä kuviinsa päälle valmiita filttereitä, ja muokata kuvia muutoinkin. A Color Story tarjoaa myös erilaisia tekstuureja, kuten hetki sitten kovasti muodissa ollutta ”pölyä” ja rakeisuutta kuvan päälle, tai vaikkapa auringonsäteitä pilviseen päivään.

SnapSeed

Tässä sovellus, mikäli haluat nopeasti ja helposti muokata tiettyä kohtaa kuvassasi etkä koko kuvaa, etkä ole sinut Lightoomin kanssa. SnapSeed on yksinkertainen sovellus, joka käyttää sormeasi siveltimenä, eli voit helposti sormella pyyhkiä esimerkiksi lisää valoisuutta haluamaasi kohtaan ilman, että koko kuva valottuu. Tällä voi myös vaikkapa poistaa helposti kuvan yläreunaan jääneen kuvaajan peukalon, mikäli tuo kuva on muutoin juuri se täydellisistä täydellisin. Mitenkään kovin pikkutarkkaa tulosta tällä ei saa aikaiseksi, sormi kun kuitenkin puhelimen näyttöön verrattuna on melko suuri… Mutta mukava työkalu tietää!

Camera+

Joskus tulee eteen tilanne, että se oikea kamera ei ole käsillä mutta puhelimen oma kamerakaan ei oikein ole riittävä. Tällainen on viimeksi ollut itselläni hetki, kun bongasin lentokoneesta upeat revontulet. iPhonen kamerasta ei pysty säätelemään valotusaikaa tai oikeastaan mitään muutakaan, mutta tämän Camera+ sovelluksen avulla se onnistuu! Sovellus on helppo käyttää ja se tuo vähän apua puhelinkuvaamiseen niinä hankalina hetkinä ja hankalissa olosuhteissa. Niin, ja sen avulla voit kuvata myös RAW-kuvia.

Nämä kuvat on otettu puhelimella Camera+ sovellusta käyttäen, ja muokattu Lightoomissa.

Instagram-kuvien muokkaus Lightroomilla

Later ja Preview

Haluatko suunnitella vaikkapa reissuviikon IG-postaukset etukäteen? Sovellukseen saat ladattua haluamasi kuvat, vaihdella niiden järjestystä niin että saat näkymästä itseäsi miellyttävän ja jopa löytää hashtagit kuvillesi. Voit kirjoittaa myös kuvan tekstin valmiiksi ja kun haluat julkaista, sovellus siirtää helposti kuvan Instaan, kopioi tekstin ja hashtagit sinne myös ja sinun tehtäväksesi jää vain lopullinen julkaisu. Helppoa kuin mikä! Hashtagit voi myös tallentaa nimillä ryhmiksi, joten jatkossa sieltä on helppo valita kuvaan sopivat.

Nämä kaksi sovellusta eivät siis ole kuvan muokkaukseen, vaan oman feedisi suunnittelua ja ajastamista varten. Käytän itse Lateria, sekä Macissa että puhelimessa, ja tykkään siitä, että voin lisätä kuvat ja tekstit halutessani koneella. Joskus se kännykän näpyttely vaan on niin viheliäistä, ihana saada juoksuttaa sormia pitkin näppäimistöä sen sijaan. Laterin maksullisessa versiossa voi ilmeisesti tehdä jotain muitakin jippoja, mutta itse käytän tätä vain siihen, että koneella lisään sinne haluamani kuvan ja siihen tekstin ja tämän jälkeen puhelimella julkaisen. Preview on ilmeisesti vain puhelimessa toimiva, mutta näyttäisi oikein näppärältä ja koska siinä on vähemmän toimintoja, se varmasti on myös helpompi omaksua käyttöön. Siellä on myös valmiita hashtageja, joita voi kuvateksteihinsä halutessaan lisätä.

Unfold ja StoryChic

Unfold ja StoryChic puolestaan auttavat sinua tekemään visuaalisia IG Storyja. Näistä molemmista löydät ihan ilmaisena todella paljon erilaisia valmiita malleja, joilla voit luoda haluamasi näköisiä Storyja. StoryChicillä voi myös kätevästi tehdä niitä IG Highlightien kansikuvia.

Canva

Rakastan Canvaa. Canva on jo vuosia ollut luottokumppanini, tarvitsin sitten uuden CV:n, työhakemuksen, profiilikuvan, mainoksen, media kitin, kuvan blogipostaukseen tai sen otsikkoon. Käytän tätä päivittäin, enkä osaa kuvitella miten pärjäisin ilman. Canva toimii sekä puhelimessa että koneella, ja on todella yksinkertainen käyttää. Sieltä löytyy valmis mallipohja oikeastaan mihin tarkoitukseen hyvänsä, ja jos ei löydy, on sellaisen tekeminen helppoa. Teen Canvalla myös kaikkien blogipostausten otsikkokuvat, siellä saa helposti niistä oikean kokoiset.

Itselläni näistä ovat siis käytössä Lightroom, Canva ja Later, ja olen todella tyytyväinen näihin kaikkiin. Lightoomia ja Canvaa käytän monipuolisesti lähes päivittäin, Later on sitten vain sellainen vähän ylimääräinen IG-härpäke, jota ilmankin tulisin mainiosti toimeen.

Annoin muutama vuosi sitten Hesarille vinkkejä puhelimella kuvaamiseen – vinkit ovat yleispäteviä, vaikka laitteet tässä parissa vuodessa ovatkin kehittyneet!

%d bloggaajaa tykkää tästä: