ilmaista tekemistä New Yorkissa
Matkailu,  Muu maailma

Ilmaista tekemistä New Yorkissa: Staten Island ferry

Ilmaista tekemistä New Yorkissa – kaatuuko koko ajatus mahdottomuuteensa? Kuten moni ounastelee, lomailu New Yorkissa voi todellakin käydä kukkaron päälle. Ulkona ruokailu, siihen päälle verot ja tipit, se vie jo yleensä pitkän pennin lomakassasta, eikä hirveästi haluttaisi niitä jäljelle jääviä varantoja nähtävyyksiin sitten käytellä. (Muuten, tuo verojen lisääminen hintoihin vasta kassalla on aivan järjetöntä touhua, miksi sitä ei voi vain suoraan lätkäistä hintaan kuten muualla? Niin monesti olen kuvitellut ostavani jotain tasarahalla, kun olen autuaasti tämän taas unohtunut. Sitten saa kaivella lisää kolikoita kukkarosta kassahenkilön huokaillessa tuskallisesti…) Mutta niin, siis ilmaiset jutut viehättävät varmasti jokaista New Yorkin kävijää ja tässä omasta mielestäni yksi niistä parhaista.

Staten Island Ferry

Ratkaisu ilmaisen tekemisen suhteen on niinkin yksinkertainen, kuin hypätä Staten Island Ferryn kyytiin. Tämä lautta, kirkkaan oranssi väriltään, kulkee Manhattanin eteläisimmän kärjen ja Staten Islandin välillä. Lautta painaltaa menemään 24/7 ja on todellakin aivan ilmainen, joten estettä ei ole sen kyytiin hyppäämiselle. Lautta ohittaa Vapaudenpatsaan melko läheltä, eli sitä ehtii mainiosti ihailla – molempiin suuntiin kulkiessa. Bonuksena saa huikaisevan kokonaiskuvan Manhattanista, ja kauempaa katsoessa voi ihailla rinta rinnan kohoilevia Jersey Cityn, Manhattanin ja Brooklynin silhuetteja. Ei hassumpaa, sanon minä.

ilmaista tekemistä new yorkissa
Ilmaista tekemistä new yorkissa
ilmaista tekemistä new yorkissa

Aamuvirkkuna, kolmea ennen jo heränneenä, hyppäsin lautan kyytiin puoli kuuden aikaan. Ja voin lämpimästi suositella tätä aikaista ajankohtaa, lautalta on hienot näkymät uuteen päivään heräävään Manhattaniin.

Lautat kulkevat siis ympäri vuorokauden, parhaimmillaan jopa 10 minuutin välein. Kun menet odottamaan lautalle pääsyä, koita ujuttautua mahdollisimman lähelle liukuovia. Niiden auetessa ihmismassa (suurin osa työhön meneviä tai sieltä palaavia) vyöryy sisään, ja haluat olla siinä ensiaallossa mukana! Liiku siis rivakasti eteenpäin, läpi koko lautan, ja päädyt viimein ulkokannelle josta on esteettömät näkymät ja valokuvausmahdollisuudet. Matka Staten Islandille kestää noin 20-25 minuuttia, siellä sinun tulee poistua lautasta ja siirtyä uudelleen Manhattanille menevään jonoon – sama toistuu, eli sisään ensimmäisten joukossa, rivakasti lautan läpi ja suoraan ulkokannelle. Varaudu tuuleen, ja pidä aurinkolasestasi kiinni, kun lautta painaltaa eteenpäin!

ilmaista tekemistä new yorkissa
%d bloggaajaa tykkää tästä: