helpot-sämpylät
Lifestyle

(Super) Helpot sämpylät kaapissa olevista aineksista

Kaipaatko suhteellisen pikaisesti lämpimäistä pöytään? Nämä helpot sämpylät valmistuvat nopeasti ja todennököisesti ainekset löytyvät jo kaapistasi. Ei fiinistelyjä vaan rustiikkisen rouheaa toimintaa (koska nythän sitä ylimääräistä aikaa ei kellään ole…)

Tässä ainekset mitä käytin:

  • 5 dl maitoa (tai vettä)
  • pussillinen kuivahiivaa
  • viitisen desiä kaurahiutaleita
  • viitisen desiä jauhoja
  • ripaus suolaa (laitoin noin 1/2 tl)
  • noin 50 g sulatettua voita tms
  • loraus öljyä

Laita maito tai vesi kulhoon ja mikroon lämpiämään. Ota sillä aikaa muut tarvikkeet esiin. Kun neste on reilusti kädenlämpöistä, sekoita sekaan kuivahiiva joka on mieluusti sekoitettu pieneen määrään jauhoja. Sekoita joukkoon vielä kaurahiutaleet, peitä kulho ja laita se kuumalla vedellä täytettyyn tiskialtaaseen lillumaan. Tee itsellesi kupillinen kahvia.

Kun olet rauhassa juonut kahvisi, palaa taikinan ääreen. Nyt se on todennäköisesti kuohuvaa/kuplivaa. Sekoita siis joukkoon loput ainekset niin, että taikina on helppo vaivata. Öljyä lorautin lopuksi, jotta taikina irtosi mukavasti käsistä. Älä käytä vaivaamiseen liikoja aikaa, on tässä muutakin tekemistä kuten katsella 90 day fianceeta.

Ja nyt se mukava homma: tätä taikinaa ei tässä vaiheessa kohotella, eli pyöräyttele saman tien sämpylät pellille. Jos teet siistejä pikkusämpylöitä tästä tulee varmaan 16 kappaletta, itse tylsistyin ja tein 8 suurta sämpylää.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja sämpylät pellille liinan alle kohoamaan. Ota vaikka toinen kupillinen kahvia. Kun sämpylät ovat kohonneet, ei muuta kuin uuniin. Ulkonäköä seuraamalla voit päätellä miellyttävän kypsyysasteen, näihin mun leipäsiin meni ehkä jopa 20 minuuttia, olivat sen verran tuhteja tapauksia.

Ja tadaa, näin nämä helpot sämpylät ovat valmiita lähes huomaamatta, ja sinä olet saanut juotua muutamat ihanat kahvikupilliset. Nyt voit ottaa vielä yhden ja sen seuraksi uunituoreen sämpylän. Bon appetit!

%d bloggaajaa tykkää tästä: