Matkailu,  Muu maailma

Eiffel-tornin kuvaaminen – parhaat lokaatiot ja vinkit

Eiffel-tornin kuvaaminen on varmastikin yksi niistä asioista, jotka ensimmäistä kertaa Pariisiin matkaavilla on checkkilistallaan. Hyvä asia on se, että koska Eiffel-torni on niin valtaisan kokoinen (oikeasti, it is huge) ja kaupunki suhteellisen tasainen, saa Eiffel-tornin kuviin useammastakin lokaatiosta, läheltä ja hieman kauempaa, aivan jokaisen maun mukaan. Jokaisen tulee varmasti kuvattua niitä itsestäänselviä, suoraan tornin edestä otettuja kuvia, mutta kannattaa myös pitää kävellessään silmät avoinna ja katsella, josko löytäisi jonkin uuden, kiinnostavan kuvakulman.

Helpointa tämä on tehdä niin, että nappaa kameran mukaan ja lähtee kiertämään Eiffel-tornin aluetta. Varaudu mukavin tossuin, sillä tuo alue puistoineen on yllättävän suuri! Ole myös varautunut lähtemään liikkeelle aamulla ennen auringon nousua, mikäli haluat tornin ikuistaa suositusta kuvakulmasta mutta niin, ettei kuva olisi täynnä muita sitä ikuistamaan tulleita ihmisiä. Näistä kuvista tämä ensimmäinen on otettu aamulla kuuden maissa, kun aurinko vasta hieman pilkisteli horisontin takaa. Tunnin kuluttua aukio oli jo aivan täynnä ihmisiä.

Tämä ensimmäinen kuva on otettu Palais de Chaillotin pihalta, eli aika kaukaa tornilta itse asiassa. Katukuva, jossa näkyy kahvila, on puolestaan Avenue de Suffren ja Rue de Buenos Airesin kulmauksesta. Karuselli löytyy sen sijaan aivan Eiffelin edestä, ennen Seineä Pont d’léna -sillan läheltä.

Eiffel-tornin kuvaaminen kadulta

Eiffel-tornin kuvaaminen kukkien keskellä

Kukkien peittämää Eiffeliä pääsee kuvaamaan varhain keväällä, kun ensin magnoliat ja heti perään kirsikkapuut puhkeavat sen ympärillä kukkaan. Ei tainnut aikoinaan arvata tämän kyseisen magnolian istuttanut puutarhuri, kuinka onnelliseksi tulevaisuuden valokuvaajat tekikään! Tämänkin puun ympärillä riitti tungosta heti aamusta pitkälle iltapäivään, joten jälleen kerran toistan itseäni: liikkeelle aikaisin aamulla, ja saat kaikki ihanuudet itsellesi! Kirsikkapuiden kukkiessa on hieman helpompaa, niitä kun löytyy tornin ympäriltä useitakin. Tämä magnolia on jotakuinkin ainoa laatuaan siinä, siitä johtuu tämä tungos 🙂

Eiffel-tornin kuvaaminen kukkameressä

Eiffel-tornin kuvaaminen hotellihuoneesta

Eiffel-näkymin on alueella parikin hotellia, joissa Eiffel-tornin kuvaaminen onnistuu jopa sängyssä maaten. Olemme kokeilleet hotelleista kahta, ensin Mercurea ja tänä vuonna Pullmania, ja jälkimmäinen vei näistä kahdesta voiton – vaikka molemmat mukavia olivatkin. Jos joku haluaa, voin yrittää muistaa noiden huoneiden numerot, sillä joka huoneesta ei luonnollisestikaan näkymää samalla tavoin avaudu. Tämän alueen plussana on myös ympäristössä sijaitsevat kivat ravintolat sekä aivan kulman takana oleva juna-asema, jolta pääsee kätevästi vaikkapa Louvreen tai muualle Pariisin humuihin.

Eiffel-tornin kuvaaminen hotellihuoneesta

Eiffel-torni kauempaa

Eiffel on niin valtaisa kooltaan, että se näkyy lähes joka puolelle Pariisia, varsinkin jos menee vähänkin kattojen yläpuolelle. Kaukaa sen koko myös hahmottuu vielä paremmin, kun muut, varsin suuret rakennukset, näyttävät vallan miniatyyrisiltä sen rinnalla. Mikäli kipuat Montmartren kaupunginosan kukkulalle, saat ihaillaksesi paitsi ison osan Pariisin silhuettia myös tämän rautaisen ladyn, varsinkin hyvällä säällä näkymä on ihastuttava – ja kun päätä kääntää, takanasi kohoaa puolestaan upea Montmartren basilika.

Erittäin suositeltava vaihtoehto on sitten keskustan tavaratalojen kattoterassit, joissa voit mukavasti yhdistää Eiffelin ihailun ja shampanjan nauttimisen 🙂 Tämä oheinen kuva on Le Printempsin tavaratalon katolta, Myöskin Galeri Lafayettesta löytyy aivan yhtä kauniit maisemat, mikäli tämä ensin mainittu sattuu olemaan täynnä tai kiinni.

Näiden molempien paikkojen plussaksi mainitsisin ehdottomasti sen, että katolla sijaitsee terassi tarjoiluineen – Eiffelkin näyttää nätimmältä skumppalasin lävitse kuvattuna 😉

Eiffel-tornin kuvaaminen kauempaa

Eiffel-tornin kuvaaminen eri sääolosuhteissa

Sää, vuorokaudenaika ja yleinen pilvisyys tai auringonpaiste vaikuttavat toki suuresti kuvien tunnelmaan. Välillä torni tuntuu hehkuvan kultaisena, toisinaan taas möllöttävän synkkääkin synkempää rautaisuutta uhkuen. Aina ei ensinäkemältä tule mieleen, että nyt tulee hyvät kuvat – mutta kannattaa pitää mieli avoimena. Auringonpaiste on monesti se hankalin kuvauskeli, itse lähden mieluummin etsimään aamun ensi kajoa tai auringonlaskun kultaista hohtoa, nämä antavat enemmän mahdollisuuksia kuvan sommitteluun. Ja koska Pariisilla on maine boheemina, harmaanakin kaupunkina, tuo harmaa keli torninkin aivan eri tavalla esiin.

Bonuslokaatio

Aina kannattaa kulkiessaan pitää silmät ja mieli avoinna, sillä eteen saattaa tulla sellaisia kohteita, joita ei välttämättä edes huomaa, ellei ole tarkkaavaisena. Keväällä, huhtikuisen sadepäivän iltana, väistellessä vesilammikoita Eiffel piirtyikin eteen vallan yllättävässä kohden.

Eiffel-tornin kuvaaminen heijastumasta
%d bloggaajaa tykkää tästä: