Lifestyle

7 syytä rakastua Lissaboniin

Miksi ihmeessä kannattaisi lähteä Lissaboniin? Muutamien reissujeni myötä olen löytänyt montakin syytä, tässä niistä tärkeimmät.

Edullinen hintataso

Lissabon on vielä ainakin toistaiseksi todella edullinen matkakohde. Hotellit ovat suhteellisen halpoja, ruoka on edullista, viini on edullista, liikkuminen on edullista – eli kaiken kaikkiaan asiat ovat siellä edullisia. Ja tästä ainakin tämän reissaajan lompakko on enemmän kuin onnellinen! Lissabon on kaupunki, jossa voi nautiskella hyvin ja kunnolla – ja tehdä se pienellä budjetilla.

Ystävälliset ihmiset

Kaikki tapaamani ihmiset olivat pääosin todella ystävällisiä. Taksikuskilta sain kattavan luennon mitä päivän aikana kannattaa ja voi nähdä, tarjoilija auliisti opasti mistä kannattaa kävelyreissu aloittaa, ohikulkija hymyillen jaksoi tutkia kanssani raitiovaunun pysäkkiopasta jotta päädyn oikeaan kyytiin.

Kahviloita ja ravintoloita joka nurkalla

Nälkä tai jano eivät täällä pääse kasvamaan suhteettomiin mittasuhteisiin. Olen nälkäisenä erittäin kärttyisä ja siksi onkin todella kätevää, että oikeastaan joka kulmalta löytyy jonkinlainen kahvila tai ravintola. Ja aivan ihania orgaanisia kahviloita ja vegaanisia ravintoloita löytyi myös!

Syitä rakastua Lissaboniin

Syitä rakastua Lissaboniin

Lisbon, Portugal

Lyhyt lentomatka

Lissaboniin pääsee vain reilun neljän tunnin lennolla, eli kohde on mitä mainioin vaikkapa pitkäksi viikonlopuksi.

Liikkuminen helppoa ja halpaa

Liikkuminen on todella helppoa, tämän vuoksi ei kannata säikähtää vaikkei hotelli aivan keskustassa olisikaan. Parinkymmenen minuutin taksimatka hotelliltani Belemiin maksoi peräti 8 euroa. Uber toimii täällä myös, ja on taksin kanssa jota kuinkin saman hintainen. Lisäksi bussit, metro ja raitiovaunut kuljettavat matkaajaa kätevästi paikasta toiseen – ja keskustassa sitten kannattaa tietysti kävellen ympäristöön tutustua. Huom! Hyvät kengät ovat suotavat, Lissabon on hyvin mäkinen kaupunki!

Nättiä joka kulman takana

Ihania pieniä kujia, värikkäitä taloja, mosaiikkiseiniä, upeita seinämaalauksia ja vähemmän upeita graffitisutaisuja. Värejä riittää, ja välillä kaupunki tuntuukin hehkuvan kultaisen keltaisena, seuraavana hetkenä poltettuna oranssina ja sitten syvän sinisenä. Kamera rakastaa Lissabonia!

Lisbon, Portugal

Lisbon, Portugal

Syitä rakastua Lissaboniin

Vinho Verde ja Pasteis de Nata

Tarvitseeko edes muuta sanoa? Vinho Verde on ehkä kesäisen päivän paras juomakeksintö koskaan, ja pastel de Nata ei koskaan tuota Lissabonissa pettymystä. Käy nauttimassa ne kaikkein aidoimmat Belemissä, Lissabonin vanhimmassa pastel de Nata -leipomossa ja istahda tämän jälkeen rantaan lasilliselle Vinho Verdeä. Täydellistä!

pastel de nata

Miinukset

Yksi miinuskin Lissabonista löytyy: taskuvarkaat. Niitä on paljon, ja ongelmaan puututaan laajasti, mutta kaikkea eivät poliisitkaan pysty kitkemään. Ravintoloiden ja raitiovaunujen seinillä on lappuja joissa muistutetaan pitämään arvoesineet ja oikeastaan kaikki omaisuus koko ajan käsillä, ei reppuja eikä sivulla vapaana keikkuvia laukkuja jos tungoksessa kulkee. Eli tavarat tiukasti vetskareiden taa ja laukku niin, että se on suojattuna koko ajan!

No joo, ehkä tämä toinenkin miinus täytyy varoituksena laittaa. Mikäli et ole kuumuuden ystävä, kannattaa Lissabonin matka jättää pois keskikesän suunnitelmista. Lämpötila nousee helposti yli neljänkin kymmenen ja pienet kujat eivät juuri tuulta luokseen houkuttele, ja mäet voivat näännyttää helposti. Mutta talvella ja keväällä ei tätä ongelmaa ole 🙂

%d bloggaajaa tykkää tästä: